Restlåda med enkel efterrätt

Det bär alltid emot att kasta mat.Rester som ligger i små skålar och plastpåsar i kylen kan ju ofta skrämmas upp till något ätbart i ugnen.Här är ett exempel för 4 port.

Smörj en ugnssäker form och bottna med skivad kokt potatis (+ lite salt), eller någon form av pasta, eller hoppa över kolhydraterna om du vill.Hacka en lök, eller strimla en purjo och fräs i lite fett i stekpannan och fyll på ärter,morötter,majs eller någon grönsaksblandning från frys,kyl eller burk.Skär ner av korv eller skinkrester,kassler eller bacon och fräs med en stund.Häll alltsammans över de eventuella kolhydraterna.Vispa ihop 4 ägg med 4-5 dl mjölk.Om du har någon skvätt grädde, eller creme fraiche som står kvar i kylen,så kan du byta ut någon dl av mjölken.En tesked salt och lite svartpeppar sitter inte i vägen och sist river du ner den där ostkanten som ligger och torkar,om du inte har i påse,det får bli vad det blir.Häll äggblandningen över vad det nu blev och grädda i 225 grader 25-40 minuter,beroende på formens storlek.Prova med gaffel eller sticka i mitten tills det har ”stannat”

Som en enkel men god efterrätt;Skala äpplen och skär i klyftor.Vänd dem i en blandning av socker och kanel och stek dem försiktigt en kort stund.Häll upp lite vaniljyoghurt i skålar och stick ner klyftorna.Klart!gott 004blogg5 002

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s