Grytmorgon

Rätt kallt i morse vid åttasnåret,-18 grader och små nålfina kristaller i luften som skimrade i det kalla solljuset.Vackert, men samtidigt skönt att vara inomhus.Jag fixade dagens middag redan på morgonen,en god och enkel gryta,där man inte behöver bryna köttet först,och som man kan värma på,det blir den  bara godare av.Här är receptet för c:a 4 port:

500g griskött(grytbitar,picknickbog,ytterfile)2 msk kinesisk soja,1 purjolök,3 dl köttbuljong,1/2 dl tomatpuré, 1 krm svartpeppar, 2 tsk dragon, 100 g rökt skinka,1 1/2 dl grädde,2 msk vetemjöl.

Skär köttet i små tärningar(dubbla sockerbitar) och blanda runt med sojan och låt dra en stund.Skölj och strimla purjon.Koka upp buljongen med tomatpuren i grytan,lägg i köttet och koka sakta 15-20 minuter under lock.Sätt till kryddorna och purjon och koka ytterligare c:a 5 minuter utan lock för att koka in en del av vätskan.Strimla skinkan fint och rör ner.Blanda grädden och mjölet i en burk med lock och skaka slätt,häll ner i grytan och koka några minuter.Klart!Ska i receptet garneras med vindruvor ,men det är inte riktigt min grej.Servera röran,som av någon anledning kallas för Skrytgryta, med pasta,bulgur,ris eller vad du nu tycker om.Någon sallad till,förstås,fattas bara!mat 005

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s