Chilitorsk

blogg 001Här ett enkelt recept på en fiskrätt som är god och går ganska snabbt att fixa.

400g torsk eller hoki,1 purjolök,1 dl grädde,1 dl creme fraiche,3 msk chilisås,1/2 tsk chilipulver,dill,2 hårdkokta ägg.

Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i lite fett.Lägg i botten på en ugnssäker smord form.Halvtina torsken om den är fryst och skär den i 2 cm skivor,salta och peppra fisken och lägg ovanpå purjon,ganska tätt ihop som i ett lutande block.Blanda grädde, creme fraiche,chilisås och chilipulver och häll över fisken.Strö på lite dill och sätt in i ugnen,225 grader c:a 20-25 min.Servera med kokt eller pressad potatis,gröna ärtor eller haricot vertes.Strö lite hackat,hårdkokt ägg över fisken, om du vill.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s