Kasslerlåda

En blogg måste åtminstone ha några recept inlagda,har en och annan god vän påpekat.Nu är jag inte någon expertkock,min uppväxt bestod till stor del av Kalasknyten(kåldolmar på burk),och Jojka renköttbullar i gräddsås(också i en snygg sexkantig burk).Men jag har förstås snappat upp ett och annat under livets gång,så här kommer ett enkelt och gott vardagsrecept på gratinerad kassler.Du behöver;

500 gram broccoli,fryst eller färsk, 500 gram kassler, 4 tomater

Till såsen;

2msk smör,2 msk vetemjöl,2 dl mjölk,1 dl valfri grädde,1 dl creme fraiche och c:a 1 dl riven valfri ost.

Koka broccolin efter anvisningar på förpackningen eller,om den är färsk,i bitar i cirka 5-6 minuter i lättsaltat vatten.Låt rinna av väl och bottna en smord ugnsform med denna.Skiva kasslern inte alltför tjockt och lägg radvis ovanpå.Täck med tomaterna i skivor,som saltas och peppras lätt.

Smält smöret i en kastrull,vispa i mjölet och späd med mjölk,grädde och creme fraiche,salta och peppra efter smak.Låt småkoka  10 min.Ta kastrullen från plattan och vispa i  osten.Häll såsen över alltsammans och gratinera i 200 grader ungefär 25 minuter.Gillar vildris till personligen men det går väl lika bra med pasta eller potatis.

 

 

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s